fredag 11. februar 2011

Kaken..

Her kommer oppskriften på kaken fra innlegget under.. den er nokså enkel å lage,og blir alltid borte i selskapene.

Dette trenger du til kaken:
1 sukkerbunn
vaniljekrem
1-2 bananer
en stor kremfølte
syltetøy (eller annet fyll)
200g marshmellows
2ss matfett
2ss vann
ca 500g melis
konditorfarve

BUNN:
            lag eller kjøp en sukkerbunn. Jeg lager min fra bunnen av og synes det er best...

Lager du bunnen selv, så er det to ting som hjelpe rtil et godt resultat:
1.Bland melet veldig forsiktig inn, vend det inn, så luften ikke blir slått ut,da bår du et lufte og lett resultat.
2.Når den taes ut kan du snu den oppned på en rist mens den avkjøles, da faller den ikke sammen.

KAKEN:
Når kaken er avkjølt, deler du bunnen i tre deler.
Legg lag nr 1 på et fat. Dynk den med eplejuice. Deretter smører du på vaniljekrem (jeg bruker ferdig krem, men har du lyst kan du jo lage en selv). Det skal være MASSE vailjekrem. Så deler du opp en banan eller to og legger skivene oppå vaniljekremen...

Da er det tid for å legge på lag nr to.Legg det oppå, og dynk den også med eplejuice. 
Smør på prisket kremfløte. Så skal det for eks syltetøy på.. hjemmelaget syltetøy er veldig godt på, men et annet godt alternativ er noras syltetøy med jordbær og markjordbær.. andre alternativer bringebæresyltetøy, skogsbærblanding eller bringebærmos..

Legg tilslutt oppå siste delen av bunnen. og smør kaken forsikrig inn med kremfløte.

Uten på kaken skal vi ha marshmellowsfondant.

200g marshmellows
2ss matfett
2ss vann
ca 500g melis

Ha vann og marshmellows i en stor bolle, og sett det i mikroen i 1,5-2min..
når det puffer opp er det ferdig.
Ta den ut, tilsett matfett (og evt farve), rør litt rundt og tilsett melisen, litt om gangen, og rør godt.
Hell det ut på et bakeunderlag og kna/elt inn resten av melisen. Når den er fast og lett å jobbe med er den ferdig. Når den kjevelses ut, kan det være lurt og ta litt mel på bordet..
Kjevles ut, og legg over kaken:)

ferdig..

3 kommentarer:

  1. For en nydelig kake :) Ønsker deg en flott helg! Klemmer fra Elin

    SvarSlett
  2. Mmm det så ut som en nydelig kake:)
    Her blir tulla 1 år neste uke, så kanskje jeg skal teste den da:)
    Leste inne hos Elin at jenta di sliter mye med ørebetennelser stakkar. Har bare en ting å si som hjelper de fleste; kutt ut kumelk.

    Nyt helga:)

    Klem Lise

    SvarSlett
  3. Tusen takk for oppskriften!! Topp!! gleder meg til å prøve!! klem fra Line

    SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen til meg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...