torsdag 24. februar 2011

Skohylle,bladhylle,sminkebord- alt i ett..

Her er et av de små prosjektene jeg har på gang her hjemme. Den er ikke helt ferdig, men jeg klart ikke å vente lenger. Så jeg dro den opp på soverommet, og satt påplass litt av det den er tiltenkt.
Selv om jeg er mamma, så betyr vel ikke det at alle mine jentete ting, som høyhelte sko, og sminke må gjemmes vekk i en kruv på badet (det er nemlig der det har vært nå etter at vi flyttet).
Men så slo tanken meg en kveld, at meirekassen min hadde vært fin med hjul på, som "sminkebord", eller skohylle til småskoene mine. Og dermed måtte ideboken frem for idemyldring og skissetegning. 
I går gikk turen ut for å kjøpe bland annet hjul, med bremser, så det ikke blir flyttet rundt i hele huset uten min tillatelse.

Smykker og strikker har til nå ligget i et salig kaos oppi dette gamle etasjefatet,planen er å få alt fra hverandre og i system.
Kontrastene i materialene er stor, men jeg liker det,veldig godt.  Det passet sammen akkurat som jeg ville..
Jeg har noen småting til som skal gjøres med kassen før den er ferdig, og jeg holder dere selvsagt oppdaterte når den tid kommer.
Nå gjennstår det jo å se om jeg kan sette all sminken min der da,og om den får stå i fred, eller om det kommer små barnefingre for å pelle og sminke seg litt. Jeg holder en knapp på det siste.. Ser dere skyvedøren som speiler seg i speilet? det er nemlig døren inn til Emmas rom, og jeg må si at jeg blir overrasket hvis hun lar det stå urørt når hun tasser forbi,eller sniker seg ut etter legge tid (fytterakkern hun kan være stille på kveldstid).Hun liker også å "minke seg" nemlig. 
Tiden vil vise:)

Nei nå må jeg hente jentene, før hele familien skal på ettermiddagstur til Ikea. Hadde aldri trodd Vegard skulle gå med på det, men han overrasker.Ikke en protest faktisk. hehe

Ha en fin torsdag ettermiddag og kveld.


Ps: Jeg sa jo at prosjektene mine skulle være av den rimelige sorten. Pris på dette:
Kassen hadde jeg.= gjennbruk av det man har.
Hjul: 2x hjul med brems= 100kr.
2x hjul uten brems= 52kr.

Totalpris for sminke/skohylle: 152kr.

( man kan også få billigere hjul, men jeg ville ha noe som ikke riper opp gulvet så lett)

onsdag 23. februar 2011

Et uttrykk som passer meg i dag

 Hvor deilig er det ikke å ha en av sine beste venninner som nabo, og like deilig er det når man kan være litt spontane , bare møtes for lunsj eller ærender.
 På tirsdag var en sånn dag, da jeg bare gikk over veien og møtte Silje. Det ble noen små ærender, før vi reiste til Siljes studio, for sen lunsj++
Jeg hadde tatt med meg kameraet så jeg kunne øve litt, og få litt hjelp til det jeg lurer på.
Jeg skulle liksom ta med meg noen rekvisitter, men hjelpes meg så dårlige ting jeg plukket med meg hjemmen ifra, en lykt, noen lysestaker, mini love hearts (ja, jeg tenkte på fargene da skjønner dere), og en diamantknott(?!).. vel man trenger ikke være veldig smart for å forstå at man ikke kommer særlig langt med det,hvertfall ikke når ingen tingene passet særlig bra sammen.
Note to self: tenk gjennom hva som pakkes med.
Jeg fikk hvetrfall øvd meg da. Og hadde det veldig gøy der jeg tuklet og maste;) takk for at du har tålmodighet med meg Silje.
Og love heartesene ble godt brukt.. fargene var i det minste fine. hehe
Men tiltross for lite variasjon og kjedelige props, så synes jeg bildene fikk et uttrykk som passer meg fint om dagen.Litt enkelt,jentete, men samtidlig et grovt uttrykk.
Prosjektet jeg driver med her hjemme nå, bærer kanskje preg av at jeg er i det litt ekstra jentete humøret om dagen. Håper det blir som jeg ser for meg i hodet.
Skal vise dere i morgen.

Camilla


søndag 20. februar 2011

Om meg..

Jeg har fått en liten utfordring av cherry blossom girl, fortelle litt om meg selv.
 I dag passet en sånn oppgave meg fint:)

Foto: Silje med drømmefabrikken

4 programmer jeg ser på:

Jeg følger egentlig ikke med på noe spes på tv. hender jeg ser en episode her og en der...
 men jeg laster ned noen serier da (og ikke le av min dårlige tv smak;)  ), Greys anatomy og Gossip Girl har det gått i nå mens jeg har vært syk.
Forresten God morgen norge og kanalen E! står ofte på:)

4 ting jeg har gjort i dag:

Sover til kl 11 (kan ikke huske sist).
Vasket et speil
Hentet jentene hos svigers
Vært i bursdag

4 ting på ønskelisten min:
En jobb
Nytt objektiv til kameraet mitt
En tur til New york(eller en annen storby)
En bukett friske blomster

4 ting jeg liker dårlig:
Rotete skap
Nesepelling
Gamle matrester
Å sparke tåa borti ting


Det var 4x4 om meg.
 Jeg har også vært så heldig å få to awards til, fra Annfrid og Størstepia.. Tusen tusen takk, setter veldig pris på det, og for de gode ordene jeg har fått fra dere.

Vi har hatt en lat helg med barnefri..Vært oppe til langt på natt og sovet lenge på morgningen, og bare vært oss.

Etter en drøy uke i sofaen med sykdom og visdomstann vondt, har gitt utslag i at jeg har lagd meg en idebok. Ideene har poppet opp i hodet mitt,og jeg har vært livredd for å glemme dem,så derfor måtte de ned på ark. Jeg har fått MASSE ideer til huset, og to av dem håper jeg å bli ferdig med i løpet av uken.. skal holde dere oppdaterte, dette tror jeg kan bli fint;) 
Et fellesmål for det vi skal gjøre fremover, er at vi skal bruke det vi har, og bruke så lite penger som mulig.Og billig er jo ingen dum ting.
Følg med, så får dere se..

Ha en fin søndags kveld. Nå er det søndagsfilm her.

Camilla

 

onsdag 16. februar 2011

Dyp konsentrasjon..

 Mens MieSofie var i dyp konsentrasjon med bokstavskriving benyttet jeg meg av anledingen til å øve meg med kameraet.. Bokstaver er det store om dagen, og vi skriver, skriver og SKRIVER. Jeg tror det er tre skrivebøker som er fylt opp her nå.
 Her i huset er det tydelig at jentene har begynt i ny barnehage. Ny barnehage,mye større barnehage,med nye baktreier og basselusker, mye MER basselusker.. så her har vi byttet på å legge i fosterstilling de siste ukene. Forhåpentligvis er vi ferdig med dette snart.
 Jeg for min del opererte ut min siste visdomstann igår, og jeg som trodde jeg hadde psyket meg opp til smertene i ettertid, hadde vist glemt hvor ille det var. Jeg ser forøvrig ikke ut heller, ser ut som at jeg har stappet en tennisball inn i kinnet..  og smertestillende virker som den beste oppfinnelsen som noen gang er oppfunnet. Heldigvis husker jeg at det bare er noen dager før det blir bedre,  og jeg husker at jeg glemmer dette om bare et par uker;)
Det hjelper likevel ikke at jeg om dagen er verdens kjedeligste mamma og kjærste, som ikke spiser,(nesten) ikke snakker, og ikke orker å gjøre ting (som å gå) fordi kinnet rister... meeen, nok om det:) jeg vet hvertfall at jeg skal bake muffings med en gang jeg bare klarer å gape opp, så jeg kan stappe inn små biter.
Det er forresten veldig rart hvordan underbevistheten får meg til å gå inn på alle muligeslags siden, med bilder at deilig matfristelser.. i går satt jeg og siklet over bilder at makroner og muffins. hehe

Et av mine ønsker-å-lære meg ting for 2011, er å lære meg å ta bedre bilder med kameraet,manuelt. Jeg har en lang vei å gå, men et sted må man jo starte. Og første skritt er vel å blir kjent med kameraet og lære meg hva alt betyr.. jeg jobber med saken.

Nei nå har jeg en date med herr Ibux kjenner jeg..

Ha en fin dag alle sammen.

Camilla

fredag 11. februar 2011

Kaken..

Her kommer oppskriften på kaken fra innlegget under.. den er nokså enkel å lage,og blir alltid borte i selskapene.

Dette trenger du til kaken:
1 sukkerbunn
vaniljekrem
1-2 bananer
en stor kremfølte
syltetøy (eller annet fyll)
200g marshmellows
2ss matfett
2ss vann
ca 500g melis
konditorfarve

BUNN:
            lag eller kjøp en sukkerbunn. Jeg lager min fra bunnen av og synes det er best...

Lager du bunnen selv, så er det to ting som hjelpe rtil et godt resultat:
1.Bland melet veldig forsiktig inn, vend det inn, så luften ikke blir slått ut,da bår du et lufte og lett resultat.
2.Når den taes ut kan du snu den oppned på en rist mens den avkjøles, da faller den ikke sammen.

KAKEN:
Når kaken er avkjølt, deler du bunnen i tre deler.
Legg lag nr 1 på et fat. Dynk den med eplejuice. Deretter smører du på vaniljekrem (jeg bruker ferdig krem, men har du lyst kan du jo lage en selv). Det skal være MASSE vailjekrem. Så deler du opp en banan eller to og legger skivene oppå vaniljekremen...

Da er det tid for å legge på lag nr to.Legg det oppå, og dynk den også med eplejuice. 
Smør på prisket kremfløte. Så skal det for eks syltetøy på.. hjemmelaget syltetøy er veldig godt på, men et annet godt alternativ er noras syltetøy med jordbær og markjordbær.. andre alternativer bringebæresyltetøy, skogsbærblanding eller bringebærmos..

Legg tilslutt oppå siste delen av bunnen. og smør kaken forsikrig inn med kremfløte.

Uten på kaken skal vi ha marshmellowsfondant.

200g marshmellows
2ss matfett
2ss vann
ca 500g melis

Ha vann og marshmellows i en stor bolle, og sett det i mikroen i 1,5-2min..
når det puffer opp er det ferdig.
Ta den ut, tilsett matfett (og evt farve), rør litt rundt og tilsett melisen, litt om gangen, og rør godt.
Hell det ut på et bakeunderlag og kna/elt inn resten av melisen. Når den er fast og lett å jobbe med er den ferdig. Når den kjevelses ut, kan det være lurt og ta litt mel på bordet..
Kjevles ut, og legg over kaken:)

ferdig..

torsdag 10. februar 2011

Bursdagsmodus

I starten av mars blir Emma 2år, og jeg er klar for å planlegge bursdagsfest.. det synes jeg er kjempe gøy.

På 1års dagen hennes i fjor gikk jeg for en fargerik pynt, noe som var helt i mot den type pynt jeg kanskje pleier å velge. Typisk meg er vel å velge det enkle, ikke for mye farger og ikke for mye krims krams. Men den fargerike barnebursdagspynten ga mer smak, og jeg tror jeg går for litt det samme i år.. Og hovedfarven blir nokså sikkert rosa, så langt har jeg kommet..
På tallerkene la jeg to blomser, der stilkene var surret inn i forskjellige bånd. Blondebånd, hvit silkebånd,rosa silkebånd og bånd med prikker på.. det ble kjempe koselig. "Bløtkaken" (som innholder mer vaniljekrem enn vanlig krem, og lokket er av marshmellowsfondant) fikk også noen blomster til pynt.
 Blomstene som ikke ble brukt som tallerkenpynt eller kakepynt, satte jeg sammen i en vase, så det ble en stor fargerik bukett midt på bordet, som egentlig bare var i veien når man snakket sammen.. hehe 
Jeg la også en lang lysslynge over bordet, det kommer ikke så godt frem på bildet, men den gir så koselig lys.

 Til slutt et bilde av bursdagsjenten..som har blitt helt enormt mye større på et år.. tiden fly.

Nei nå skal jeg krype under teppe igjen, formen er ikke på topp. kjedelig.

Håper alle får en fin kveld, og har dere inspirasjons bilder å dele med meg, så blir jeg glad.

Klem fra camilla

fredag 4. februar 2011

Plutselig hadde det gått altfor lang tid før jeg hadde fått blogget igjen. (skal ta meg sammen).
 De siste ukene har virkelig vært fullpakket, og det har ikke blitt noe tid til overs for blogging.Dagene har gått med til skoleoppgaver, jobb, litt mer jobb, omgangsykebarn og ørebetennelse..  
Nå ser det derimot ut som at jeg går en litt roligere tid i møte, så da skal jeg ta fatt på litt uferdige prosjekter. og enda mer skolearbeid...
 Over ser dere litt av oppgaven jeg jobber med nå. Heldigvis er det bare kladden, for det skar seg litt på noen ting. Jeg har tegnet min først plantegning, med lett møblering.. veldig moro (og litt slitsomt). Også krysser jeg bare fingrene for at det er riktig.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...